در آذر ماه ۷۷ دکتر مولر (رئیس اختر شناسی زایس آلمان) در نامه‌ای به فرمانداروقت  نوشت:

« رسوم خود را حفظ کنید و پیشرفت بزرگ و بسزایی که لیاقت آن را دارید آغاز نمایید»

با توجه به تمام کارهای انجام شده می توان جای خالی یک پژوهشکده منسجم نجومی که وابسته به یک حوزه تخصصی در این زمینه باشد را به خوبی احساس کرد. بدین جهت دانشگاه نیشابور با تکیه بر توانایی های بومی و استفاده از اساتید مجرب و متخصص در این زمینه تمام تلاش و حمیت خود را در ایجاد یک مرکز تخصصی نجوم و اختر شناسی به کار بسته است تا بتواند نام ایران و دانشمندان ایران زمین همچون خیام را دوباره در سطح بین المللی مطرح سازد . بر این اساس پیشنهاد ایجاد گروه پژوهشی نجوم در بطن دانشگاه نیشابور را ارائه شده است.

rasadkhaneh

نمایی از رصد خانه  پژوهشکده

در دانشگاه نیشابور گروه فیزیک با گرایش های مختلف از جمله نجوم ، هسته ای و حالت جامد وجود دارد و در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد و در صدد است تا در آینده نزدیک در مقطع دکتری نیز پذیرش دانشجو داشته باشد، بنابراین با ارائه پروپوزال های پژوهشی در این زمینه امکان پیشرفت علم نجوم در شاخه های مختلف در این گروه پژوهشی به وجود می آید.

به طور کلی برنامه ایجاد این گروه در سه مرحله مورد نظر قرار می گیرد که در این رابطه می توان از برند افلاک نمای نیشابور و پیشینه آن در علم نجوم استفاده کرد. این سه مرحله عبارتنداز :

1- کلاس های آموزشی نجوم مقدماتی و پیشرفته در محل افلاک نما

2- تجهیز افلاک نما به عنوان جاذبه توریستی و فرهنگی تفریحی برای نیشابور

3- ایجاد یک مرکز تحقیقاتی با اعضای هیات علمی مدعو همچون مرکز تحقیقات فیزیک نظری و مراغه برای تحقیقات پیشرفته در زمینه نجوم در شرق کشور

زمینه های موجود برای انجام طرح های تحقیقاتی برون دانشگاهی با رویکرد تحلیل بازار، صنعت و جامعه:

این گروه پژوهشی با امکانات ویژه ای که می تواند در اختیار گیرد می تواند با برخی از دانشگاهها و مراکز علمی داخل کشور ارتباط علمی برقرار نماید. تعداد زیادی از دانشحویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه های مشهد،، کرمان، بیرجند، بجنورد و ... پروژه های رصدی و نجومی خود را در زمینه های مختلف در این پژوهشکده انجام دهند. همچنین می توان ارتباطات پراکندهای نیز با برخی مراکز خارجی بوجود آورد.

زمینه های موجود برای انجام پروژه های کارشناسی ارشد و دکترا با رویکرد تولید علم و فناوری:

1- انجام طرح های پژوهشی بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای در زمینة نجوم، اخترفیزیک، ذرات بنیادی و رشته های وابسته به آنها.

2- انجام خدمات مشاور علمی و فنی در ارتباط با برنامه های تحقیقاتی مورد نظر.

3- بررسی و شناسائی نیازهای گوناگون برنامه های تحقیقاتی مورد نظر در زمینه های مختلف علمی تحقیقاتی و بهره گیری مطلوب از امکانات موجود در جهت برنامه ریزی طرحهای تحقیقاتی مرتبط و متناسب با نیازها.

4- انجام فعالیت های ضروری در جهت بکارگیری نتایج تحقیقات.

5- فراهم آوردن امکانات لازم و متناسب با برنامه ها و طرحهای تحقیقاتی مربوطه.

6- بررسی، شناسائی و رفع نیازهای تحقیقاتی بخش های تولیدی، خدماتی و اجرائی.

7- ایجاد ارتباط مطلوب و هماهنگ با نیروهای ذیصلاح متخصص و مبتکر در مراکز علمی و پژوهشی کشور و فراهم نمودن امکانات لازم در جهت یاری رسان به اهداف پژوهشکده.

8- بهره گیری از آخرین نتایج تحقیقات و پیشرفت های علمی در کلیه مراحل پژوهشی به منظور توسعه علمی، اقتصادی و اجتماعی در جهت توسعه اهداف برنامه های تحقیقاتی.